Besplatne lekcije na sajtu - zavirite u zanimljivosti koje vas očekuju na kursevima

Pre nego što zakoračite u interesantne materijale koje su naši profesori pripremili za vas, pogledajte zanimljivosti koje smo vam izdvojili za svakodnevno usavršavanje vašeg engleskog jezika. Među njima se nalaze “cake” za jačanje vašeg vokabulara, reading i listening, gramatika kao neizostavna stavka bilo kog jezika i brojne finese koje su veoma važne kod učenja stranog jezika – sleng, idiomi, zagonetke i pitalice, saveti…

Vocabulary zone

Reč po reč do bogatog vokabulara!

Pogledajte koji su to frazalni glagoli u engleskom, sinonimi i antonimi, skraćenice, poslovice, saznajte koje reči oni koji uče engleski najčešće mešaju, naučite uobičajene fraze i na kraju testirajte svoje znanje. Saznajte više »

Gramatika

Grammar Zone

Bez gramatike se ne može

Da bi se engleski dobro razumeo neophodno je poznavanje vrsta reči i glagolskih vremena. Izvukli smo sve na jedno mesto za vas. Saznajte više »

Listening Zone

Dobitna kombinacija: istovremeno slušanje i čitanje

Odaberite neku od 12 tema koje smo pripremili kako biste mogli paralelno da ih čitate i slušate dok ih čita neko kome je engleski maternjih jezik. Uživajte u ovoj nesvakidašnjoj vežbi. Saznajte više »

Listening
Reading

Reading Zone

Čitati, čitati, čitati...

Čekaju vas interesantni tekstovi na različite teme – kafa, irska kultura, prijateljstvo, edukacija, moda… Odaberite šta vas zanima i uživajte u čitanju. Saznajte više »

Slang

Duhovito i tajanstveno sporazumevanje

Neformalni govor je nešto što se ne uči u školi, a jasno je koliko je učestali oblik komunikacije samo nakon jednog gledanja engleskog filma ili serije. Pogledajte kojim izrazima se koriste izvorni govornici engleskog. Saznajte više »

slang
idioms

Idioms

Naučite idiome da ne biste obrali bostan

Koje reči i fraze ne zvuče bukvalno kako su napisane? Idiomi. Nemojte da vas zbune engleski idiomi. Spremili smo vam najučestalije od njih. Saznajte više »

Games Zone

Učite kroz igru

Deca najbolje usvajaju znanje kroz igru, zašto ne bi i odrasli? Kroz neobične igrice poboljšajte svoj engleski. Saznajte više »

Games zone
BBC learning

BBC materials

Materijali za učenje engleskog po BBC modelu

Ukoliko smatrate da imate dobro znanje engleskog jezika, ovo je prava ideja kako možete samostalno da ga usavršite. Uz dostupne BBC materijale. Saznajte više »

Tips

Korisni saveti za proverene rezultate

Otkrijte svet malih “caka” koje će vam pomoći da što bolje naučite engleski. Saznajte više »

tips
Fun stuff zone

Fun Stuff Zone

Pitalice i zagonetke koje će vas zabaviti

Malo dobre zabave nije naodmet. Trenirajte svoje moždane vijuge rešavajući ovo. Saznajte više »